Ryhmämatkailijoille

PIENMUSEOIDEN KOUVOLA

Työläisasuntoja Kettumäellä
Työläisasuntoja Kettumäellä

Kuusankosken Kotiseututalolla vietät helposti aamupäivän tai iltapäivän, ja suosittelemme tutustumaan samalla on Kettumäen toiseen kohteeseen  Kettumäen kansanpuistoon.  Kouvola on kylien kaupunki, ja siksi suosittelemme tutustumaan samalla reissulla pariin muuhunkin pienmuseoon sekä syömään hyvin.

Kouvolan Kaunisnurmen perinnekortteleista löytyy kolmen museon rypäs.  Kotimuseo, Sotilasradiomuseo ja Radiomuseo ovat must vierailukohde jokaiselle radion historiasta kiinnostuneille. Tutustu kohteeseen tarkemmin Kouvolan Putkiradiomuseon sivuilla.

Suomen Puotimuseo on aikamatka sodanjälkeisen Suomen kyläkauppaan ja sen ainutkertaiseen tunnelmaan. Museo sijaitsee Valkealan vanhassa keskustassa, ja käynnin voi yhdistää vaikka kesäteatteriin. Lue lisää Puotimuseosta Valkealan museon sivuilta.

… JA SYÖDÄKIN PITÄÄ

Koska välillä pitää syödäkin , suosittelemme myös paria ruokapaikkaa, molemmat Kuusankoskella eli Kuusaalla:

Kymin Huvilan lounastiloja

Kymin Huvila on Kuusankosken vanhin aktiivikäytössä oleva puurakennus. Alunperin Kymintehtaan ylimpään johtoon kuuluvien henkilöiden käyttöön 1873 rakennettu Huvila on arkisin suosittu, korkeatasoinen lounaspaikka. Lue lisää Kymin Huvilan verkkosivuilta.

Kymen Paviljonki on suosittu lounaspaikka Salpausselän murroskohdan päällä. Juuri paviljongin alta Kymijoki mursi tiensä kohti Suomenlahtea yli 8000 vuotta sitten. Luonnonsuojelukohteen lisäksi voit tutustua Anu Pentikin myymälään ja vaihtuviin näyttelyihin. Lisää kohteesta Kymen Paviljongin verkkosivuilta.

Print Friendly, PDF & Email