Retkeläisi ns. terassitalojen Karhu ja Päivölä edessä. Kuvaaja Natasha Varis.

Kotiseuturetki Sunilaan

Kaikille avoin, Kuusankoski-Seuran perinteinen kotiseuturetki Kotkan Sunilan Alvar Aalto -miljööseen kokosi 25 kiinnostunutta retkeläistä. Sunilassa ei satanut yhtään, vasta Leikarista lähdettäessä.

Retkeläiset ns. terassitalojen Karhun ja Päivölän edessä. Kuvaaja Natasha Varis.

Pro Sunila -yhdistyksen varapuheenjohtaja Eija Anttila toimi oppaanamme ja alueen esittelijänä. Ensimmäinen kohde oli Sunilan entinen tehtaanjohtajan upea asunto Kantola, joka oli lähes kokonaan sisustettu Alvar Aallon suunnittelemin huonekaluin. Siellä juotiin kaffeet ja oppaamme esitteli Sunilan asuinaluetta PowerPoint-esityksellä.

Pro-Sunila -yhdistyksen varapuheenjohtajha Eija Anttila toimi oppaana ja alueen esittelijänä. Kuva Ulla Nikula.
Kävelykierroksella terassitalo Päivölän takarinteen puolella. Kuvaaja Natasha Varis.

Kävelykierroksen jälkeen kävimme bussikyydillä tutustumassa myös Puistolaan eli Ahlströmin Varkauden tehtaan tyyppitaloalueeseen sekä Pirttiin, joka on sahayhdyskunnan ainoa säilynyt rakennus. Urheiluseura Sunilan Sisu on hienosti restauroinut sen.

Seuratalona toimiva Pirtti. Kuvaaja Ulla Nikula.

Ruokailu oli sovittu paikalliseen Pizzeria Extraan, mutta tässäpä kävikin kämmi – pizzeria oli parin viikon aikana lopettanut toimintansa. Nälkä kurni jo vattan pohjalla, joten ajoimme lounaalle Leikariin.

Matka sujui jopa niin hyvin, että paluumatkalla bussi poikkesi Aallon innostamien matkalaisten ihastukseksi vielä Inkeroisten Tehtaanmäelle sekä Karhunkankaan asuinalueelle. Täällä aluetta esitteli matkalla mukana ollut Marja Lumppio. Lämpimät kiitokset sekä Eija Anttilalle että Marja Lumppiolle ansiokkaista opastuksista.

Teksti Ulla Nikula

Print Friendly, PDF & Email