• Tämä tapahtuma on mennyt.

Kotiseututalolla tapahtuu

7.8.2018 , 8.00 - 17.00

Kuusankosken Kotiseututalon kesä on karvan verran yli puolivälissä ja toiminta jatkuu vilkkaana. Tulossa on tapahtumia ja näyttelyitä syyskuun loppuun asti.

Kotiseututalohan on kansainvälisestikin tunnetun arkkitehti Lars Sonckin suunnittelama, parhaiten säilynyt pyöröhirsirakennus, upea ja ainutlaatuinen. Talossa vierailee kesäisin pari tuhatta kävijää. Aikaisempina vuosina rakennusta tultiin ihailemaan ulkomaita myöten, kun kansainväliset arkkitehtiopiskelijat halusivat nähdä kuuluisan suunnittelijan upean luomuksen omalla paikallaan.

Lassen päivän avoimet ovet

Kuusankoski-Seurassa on mietitty, miten Kotiseututalon toimintaa voisi monipuolistaa ja lisätä. Mietintämyssystä putkahti esiin muun muassa ajatus järjestää ”Lassen päivän avoimet ovet” perjantaina 10.8.2018 klo 16-19. Päivä on kalenterissa Lassen ja Larsin nimipäivä, joten mikä parempi tapa juhlia perinteikästä taloa kuin järjestää avoimet ovet nimipäivän kunniaksi.

Ohjelma on vapaamuotoista seurustelua ja musisointia, jota tarjoilevat Wanhat Jääkärit n. klo 17.30. Paikalla on myös Jukka Junnola, joka miettii elämän menoa omien runojensa kautta. Jukan muistavat ainakin ne, jotka olivat kesällä 2017 mukana Kymijoki Antologia -retkillä, jossa Jukka oli Oravan Matti.

Tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa. Puhe on vapaa Lassen Parkissa, jossa kukin voi muistella omia kokemuksiaan Kotiseututalosta – kouluajoilta tai muuten.

Näyttelytilassa on Ulla Maria Hoikkalan ”Kuvia elämän kaarella” sekä vanhoja kuvia Kuusankoskelta.

Kotiseututalo Kettumäellä 60 vuotta ja Kotiseutupäivä

Syyskuussa tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun aiemmin kouluna toiminut Kotiseututalo vihittiin nykyiseen käyttöönsä Kettumäellä.

Kuusankoski-Seura järjestää vihkiäisten kunniaksi juhlatilaisuuden 14.9.2018 klo 17-20 Kotiseututalolla. Samassa yhteydessä vietämme perinteistä Kotiseutupäivää.

Kulttuurineuvos Eero Niinikoski puhuu talon historiasta ja musiikista vastaa Simo Helkala. Tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa.

Näyttelytilassa on Suomen Punaisen Ristin toiminnan esittelyä sekä vanhoja kuvia Kuusankoskesta.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia, mutta vapaaehtoisen maksun voi jokainen antaa omantunnon mukaan.

Kotiseutukävelyjä jo 20 vuotta

Taas löytyi Niivermäen polun varrelta jotain mielenkiintoista.

Kuusankoski-Seura on järjestänyt suosittuja kotiseutukävelyjä jo yli 20 vuotta. Esiteltyä on tullut valtava määrä paikkoja ja taloja, tapahtumia ja tapahtumapaikkoja. Mutta vielä on jäljellä uutta – tai pikemminkin vanhaa esiteltävää.

Tiistaina 14.8.2018 klo 18 on vuorossa kotiseutukävely Hietasillan kantatilalla (Mikko ja Saija Lassila) Pilkanmaassa. Lähtö tapahtuu osoitteesta Hietasilta 22, Pilkanmaa.

Tiistaina 4.9.2018 klo 17.30 on vuorossa Tekniikka- ja ympäristötalo eli entinen Kuusankosken kaupungintalo sekä Itäinen Linjapuisto Kuusankoskella. Esittelijänä toimii Kuusankoski-Seurasta Ulla Nikula, joka on vetänyt lukuisia kotiseutukävelyjä vuosien aikana.

Tervetuloa tutustumaan seuran toimintaan Kotiseututalolla sekä tutustumaan kotiseutuun kotiseutukävelyllä.

Päivämäärä:
7.8.2018