• Tämä tapahtuma on mennyt.

Kevätkokous 5.4.2019

huhtikuu 5 , 17.00 - 19.30

Ilmainen

Kuusankoski-Seuran kevätkokous perjantaina 5.4.2019 Kuusankoskitalon Voikkaa-salissa.
Kahvitus lämpiössä klo 16.30 alkaen.

Kahvituksen aikana klo 16.00-17.00 voi maksaa jäsenmaksuja käteisellä Kuusankoskitalon lämpiössä.

Kokouksen jälkeen yleisöluento klo 18
Seija A. Niemi:
”Kuusankoski Osakeyhtiö 1872-1904  – tehdas saaressa kuohujen keskellä.”

Tietokirjailija, FT Seija A. Niemi pitää esitelmän Kuusankoski Osakeyhtiöstä, sen toiminnasta ja ihmisistä toiminnan takana. Yhtiön perustivat turkulaiset ja helsinkiläiset liikemiehet vuonna 1872 Turussa Turun Seurahuoneen Sinisessä tuvassa kreivi Carl Robert Mannerheimin aloitteesta. Yhtiön puuhiomo, paperi- ja pahvitehdas saatiin käyntiin heinäkuussa 1873 Kymijoessa, Kuusankosken kuohujen keskellä sijainneessa Myllysaaressa. Vuonna 1904 se ja joen itärannalle rakennettu Kymin Osakeyhtiö sekä Voikkaan kosken rannalle rakennettu Voikkaan paperitehdas yhdistyivät yhdeksi yhtiöksi. Silloin Kuusankoski Osakeyhtiön itsenäinen toiminta loppui.

Luennon jälkeen filmiesitys “Koskien kaupunki” vuodelta 1976.
Filmin on suunnitellut työryhmä, jossa olivat mukana kulttuurineuvos Eero Niinikoski, päätoimittaja Teuvo Nurmi, Kalevi Pihkala ja Matti Pitkänen.
Kuvaus ja leikkaus Kalevi Pihkala.

Päivämäärä:
huhtikuu 5