Perinnepiirit

Kuusankoski-Seuran ja Kuusankosken työväenopiston, nykyisen Kouvolan kansalaisopiston yhdessä järjestämissä perinnepiireissä on kerätty perinne- ja faktatietoa sekä muisteluja. Ensimmäinen perinnepiiri pyörähti käyntiin 1999. Kunkin perinnepiirin kokoamasta materiaalista on usean vuoden työn tuloksena julkaistu kirja.

Rantakulman perinnepiirin toiminta on päättynyt ja sen tuloksena julkaistiin uusi perinnekirja Rantakulma-Kivimäki-Rastaankulma 27.11.2019.

* * *

Voikkaan perinnepiirin toimitusryhmä työstää keräämäänsä materiaalia ja tavoitteena on saada osa 1 valmiiksi vuoden 2020 aikana.

Yhteystiedot:

Niina Heikkilä
puh. 0400 543 886
email: niina.heikkila(at)kouvola.fi

* * *

Tervetuloa rohkeasti perinnepiireihin mukaan muistelemaan ja kertoilemaan alueeseen liittyviä tarinoita ja sattumuksia. Jos Sinulta löytyy valokuvia, asiakirjoja tai muuta asiaan liittyvää, niin otapa niitä mukaasi.

Perinnepiirien tarkoituksena on kerätä ns. arjen historiaa ja sitä ”hiljaista tietoa”, mitä historiankirjojen lehdiltä ei löydy. Näistä pyritään myöhemmin kokoamaan arvokasta paikallishistoriaa esittelevä perinnejulkaisu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email