Näin lisäät aineistoa Kuusankoski-Seuran sivuille

[Johtokunnalle]

Seuran sivut alkavat olla valmiit kovaan käyttöön. Sivujen toimituksesta vastaavat Ulla Hoikkala ja Pasi Luhtaniemi.  Johtokunnan jäsenet ovat kuitenkin tervetulleita mukaan toimitustalkoisiin.

Sivujen aineiston toimitus ja päivitys edellyttävät kirjautumista, joka onnistuu sivun alapalkista. Käyttäjätunnus on Johtokunta.  Olette saaneet 7.3.2018 Pasilta sähköpostitse salasanan, jota tarvitaan kirjautumiseen.

Kirjautumisen yhteydessä sivulle ilmetyy musta yläpalkki, jossa on linkit Kuusankoski-Seura ry,  Uusi ja Tapahtumat. Tarvitset näistä vain linkkiä Uusi

1. UUDEN POSTAUKSEN TEKEMINEN

Kaikki aineisto kirjoitetaan joko artikkelina,  sivuna tai tapahtumana. Johtokunta-tunnuksilla voi luoda uusia  ja muokata tekemiään artikkeleita ja tapahtumia.

• Artikkelit ovat uutistyyppistä aineistoa, eli aineistoa, johon tulee automaattisesti esille julkaisupäivämäärä. Kirjoittajaksi tulee automaattisesti Johtokunta.

>Kun kirjoitat uuden artikkelin, anna sille aina oikeat kategoriat. Löydät Kategoriat ohjausnäkymän oikeasta palstasta.  Aineistosi tulostuu seuran sivuille kategorian mukaan.

Esimerkki: Jos kirjoitat Kuusankoski-Seuran antaman lausunnon, se kuuluu kategorioihin tiedotteet ja lausunnot

• Tapahtuma on seuran järjestämä tapahtuma. Tapahtumasta käy ilmi tapahtumapaikka ja -aika.  Tärkeää on antaa tapahtumalle myös oikea Tapahtumakategoria.

> HUOM: Jos lisäät tapahtuman, joka on tarkoitettu näkymään vain johtokunnalle  aseta tapahtumakategoriaksi  PIILOTETUT -kategoria.

2. KUVAN LISÄÄMINEN POSTAUKSEESI

Kuvat lisäävät verkkosivujen kiinnostavuutta. Voit lisätä postaukseesi kuvan tai useampia kuvia omalta koneeltasi.

• Varmista, että postauksesi on  ohjausnäkymässä. (Sivun vasemmassa yläkulmassa lukee Kuusankoski-Seura ry:n alla teksti Ohjausnäkymä ja vasen palsta on musta.)
  • Valitse  kaikki artikkelit, ja siirrä hiiri sen artikkelin päälle, johon haluat lisätä kuvan. Klikkaa pudotusvalikosta  Muokkaa.
  • Voit lisätä kuvan kahdella eri tavalla:
    • Aseta artikkelikuva (toiminta löytyy oikean palstan ylälaatikossa). Kuva on artikkelin pääkuva ja näkyy ylimpänä vakiopaikalla.
    • Lisää media (painike löytyy tekstin muokkauspalstan yläpuolelta).
      > Kun lisäät media-kuvan, aseta ennen sitä kursori sen rivin alkuun, johon haluat lisätä kuvan.
      > Voit antaa kuvalle koon ja asetella sen tekstin vasemmalle/oikealle puolelle tai keskelle.
      >Jos valitset keskelle, tekstikappale alkaa kuvan alapuolelta.

3. MUISTA TALLENTAA POSTAUS

Postaus tallennetaan Ohjausnäkymän oikeasta palsta Julkaise-laatikon sinisestä Tallenna/Päivitä -painikkeesta

4. KERTAUS

Alla on kuva tämä postauksen Ohjausnäkymän oikeasta palstasta. Kuvan alla on kuvateksti, jossa kerrataan ohjeiden pääkohdat.

Ohjausnäkymän oikeassa palstassa tapahtuu kaikki taikatemput. Ylimmästä laatikosta lisäät postauksen pääkuvan. Julkaise -laatikosta tallennat postauksen. Huom: voit muuttaa täällä myös postauksen päivämäärän. Kategoria -laatikosta määrittelet, missä kategoriassa postaus näkyy.