Tiedottajille: Näin lisäät aineistoa Kuusankoski-Seuran sivuille

20.02.2020 Kuusankoski

Seuran sivut alkavat olla valmiit kovaan käyttöön. Sivujen toimituksesta vastaa seuran tiedotusryhmä, johon kuuluu vuonna 2020 Riku Nöjd, Ulla Nikula, Niina Heikkilä ja Pasi Luhtaniemi

Sivujen aineiston toimitus ja päivitys edellyttävät kirjautumista, joka onnistuu sivun alapalkista. Käyttäjätunnus on toimitus. Salasanan saat Pasi Luhtaniemeltä,

Kirjautumisen yhteydessä sivulle ilmestyy musta yläpalkki, jossa on linkit Kuusankoski-Seura ry,  Uusi ja Tapahtumat. Aloitetaan kohdasta Uusi

1. UUDEN ARTIKKELIN LISÄÄMINEN

Kaikki aineisto kirjoitetaan joko artikkelina,  sivuna tai tapahtumana, toimitus-tunnuksilla voi luoda uusia  ja muokata tekemiään artikkeleita.

Artikkeli on usein nopein tapa saada julki myös jotakin, joka voi myöhemmin siirtyä julkaisuluokkaan TAPAHTUMAT tai SIVUT. Tällainen on esim. tänään 20.2. julkaistu artikkeli Kotiseututalon näyttelyt – Myöhemmin, kun näyttelytiedot täsmentyvät, tämä artikkeli kannattaa palastella julkaisuluokassa Tapahtumat

Artikkelit ovat uutistyyppistä aineistoa, eli aineistoa, johon tulee automaattisesti esille julkaisupäivämäärä.  Uusin artikkeli tulee aina ylimmäksi etusivulle.

Kun kirjoitat uuden artikkelin, anna sille aina kategoria. Löydät Kategoriat ohjausnäkymän oikeasta palstasta.  Aineistosi tulostuu seuran sivuille kategorian mukaan.  Yleisimmin käytetyt kategoriat ovat ydintoimintojamme kuten näyttelyt, kotiseutukävelyt.

huom! – LIITÄ AINA ARTIKKELIIN ARTIKKELIKUVA, koska etusivuille tulostuu artikkelit. Näin etusivu näyttää aina hyvältä. Artikkelikuvan lisäksi kaikkiin postauksiin voi lisätä kuvia Lisää media -painikkeesta.

2. UUDEN TAPAHTUMAN LISÄÄMINEN

Tapahtuma on seuran järjestämä tapahtuma. Tapahtumalle annetaan aina tapahtumaaika- ja paikka, mutta muuten se voidaan kirjoittaa kuten artikkeli, kuvien ja linkkien kanssa.

> HUOM: Jos lisäät tapahtuman, joka on tarkoitettu näkymään vain johtokunnalle  aseta tapahtumakategoriaksi  PIILOTETUT -kategoria.

3. SIVUJEN MUOKKAUS

Sivut ovat seuran sivujen staattista sisältöä. Nämä löytyvät käyttäjälle päävalikon pudotusvalikosta.

Toimituskunta suunnittelee sivuhierarkian ja otsikoinnit etukäteen, koska toimitus-tunnuksilla ei voi muokata päävalikkoa. TJoka vuosi toimituskunnan ensimmäisessä kokouksessa tutkitaan sivuston käytettävyyttä ja tehdään korjauksia päävalikkoon ja sen hierarkiaan.

Jatkossa  yhdellä toimituskunnasta on käyttäjä -tunnukset. Näillä tunnuksilla voi tehdä sivustolla mitä vain. Käytännön toimitustyössä käyttäjä -tunnus on kuitenkin turhan monipuolinen, ja sillä voi myös ns. rikkoa sivut.

Sivuja muokataan samalla tavalla kuin artikkeleita ja tapahtumia.

4. KUVAN LISÄÄMINEN POSTAUKSEESI

Seuran sivuilla on ns. Mediakirjasto, jossa on sivulle vuosien varrella tallennettuja kuvia. Kuva voi löytyä sieltä. Uuteen artikkeliin kannattaa kuitenkin lisätä myös uusi kuva. Paras tapa on tallentaa kuva ensin omalle koneellesi, ja lisätä kuva sieltä. Varmista ennen lisäystä, että kuva ei ole liian suuri. 500 kilotavua on maksimi kuvan tiedostokoko. – Mitä isompi kuva, sitä hitaammin sivu lautautuu käyttäjälle.

Tämä kuva on aseteltu oikealle pienoiskuvana

Kuvan asettelu:

Artikkelikuva asettuu aina täsmälleen samanlevyisenä samalle paikalle, eli jos haluat päästä helpolla, käytä vain sitä.

Median (esimerkki oik.) voi asetella tekstin sekaan oikeaan palstaan, vasempaan palstaan ja omalle rivilleen, ja sen voi asetella eri kokoisina. Toimi näin

1. Asettele kuva jotenkin ja klikkaa Päivitä
  2. Tarkista lopputulos “Näytä sivu”-toiminnalla ja palaa ohjauspaneeliin korjaamaan kuvaa.
  3. Klikkaa hiirtä kuvan päällä
  4. Määrittele ikoneista uusi asettelu ja siirry kohtaan 2.