Näin lisäät aineistoa Kuusankoski-Seuran sivuille

(Johtokunnalle)

Seuran sivut alkavat olla valmiit kovaan käyttöön. Sivujen toimituksesta vastaavat Ulla Hoikkala ja Pasi Luhtaniemi.  Johtokunnan jäsenet ovat kuitenkin tervetulleita mukaan toimitustalkoisiin.

Sivujen aineiston toimitus ja päivitys edellyttävät kirjautumista, joka onnistuu sivun alapalkista. Käyttäjätunnus on Johtokunta.  Olette saaneet 7.3.2018 Pasilta sähköpostitse salasanan, jota tarvitaan kirjautumiseen.

Kirjautumisen yhteydessä sivulle ilmetyy musta yläpalkki, jossa on linkit Kuusankoski-Seura ry,  Uusi ja Tapahtumat. Tarvitset näistä vain linkkiä Uusi

Seuraavat osiot ovat lisättävissä ja muokattavissa  Johtokunnan tunnuksilla:

  1. UUSI > TAPAHTUMA
  2. UUSI > ARTIKKELI
  3. UUSI > MEDIA

1. Uusi > Tapahtuma

Uusi tapahtuma lisätään ”Uusi” -linkistä. Valitse alasvetovalikosta ”Tapahtuma”. Seuraa ohjeita ja täytä ainakin paikat otsikko sekä tapahtuma-aika ja -paikka. Tärkeää on antaa tapahtumalle myös oikea Tapahtumakategoria.

Tallenna tapahtuma ohjausnäkymän oikean palstan sinisestä ”Lisää” -painikkeesta. Tarkista lopuksi ”Näytä tapahtuma” -toiminnalla, että päivitys näkyy oikein.

HUOM: Jos lisäät tapahtuman, joka on tarkoitettu näkymään vain johtokunnalle (=sisään kirjautuneille), aseta tapahtuman kategoriaksi ”Johtokunta”, tai mikä tahansa muu PIILOTETUT -kategorian alakategoria.

2. Uusi > Artikkeli

Artikkeli on postaus, johon tulee automaattisesti päiväys mukaan. Artikkelit ovat siten ajankohtaistietoa: tiedotteita, uutisia ja bloggauksia.

Uusi artikkeli lisätään samantyyppisesti kuin tapahtuma painikkeesta ”Uusi”. Valitse alasvetovalikosta vaihtoehto ”Artikkeli”.

Artikkeli voi olla pelkkää tekstiä tai tekstiä ja kuvia. Se kirjoitetaan ohjausnäkymän tekstikenttään, jonka päällä on Wordistakin tuttuja tekstin muotoilutyökaluja. Jos työkalut eivät näy, varmista, että sinulla on auki ”Graafinen” -välilehti.

Jos lisäät artikkeliin kuvan, tämä on helpoin tehdä ”Lisää Media” -painikkeesta. Seuran mediakirjasto avautuu. Voit valita kuvan mediakirjastosta, tai hakea sen omalta koneeltasi. Valitse kuvalle miellyttävä esityskoko, joka on useimmiten ”keskikoko”.

Muista valita artikkelille sitä mahdollisimman  tarkasti kuvaava kategoria ohjausnäkymän oikeasta palstasta.

huom: Artikkelille voi  kirjoittaa myös ns. kainalojutun. Tämä kirjoitetaan tekstikentän alla olevaan samanlaiseen kenttään, jonka otsikkona on ”ote”. Kirjoita kuten edellä. Muista kuitenkin, että teksti tulostuu oikeaan palstaan. Käytä siksi kuvia harkiten ja suosi lyhyitä tekstejä.

Uusi> Media

Seuran ydintoimintaa on perinteen vaaliminen, ja verkkosivut ovat helppo tapa tallentaan historiallisia valokuvia. Tallennetut kuvat eivät näy automaattisesti sivuilla, ja siksi arvokkaita kuvia voi laittaa talteen riskittä.

Klikkaa mustasta yläpalkista ”Uusi” ja valitse alasvetolaatikosta ”Media”. Lataa kuva omalta koneeltasi.

Anna viimeiseksi kuvalle sitä mahdollisimman hyvin kuvaava kuvateksti. (Aika, paikka, kuvaaja, ketä kuvassa) ja tallenna Kuva.

Kuusankoski-Seuran mediakirjaston ylläpito on museotoimintaa parhaimmillaan, ja tulevat polvet kiittävät meitä talteen otetuista kuvista.

/ Pasi