Kuusankosken kotiseutuviiri

Kotiseutuviiriä hallitsee entisen Kuusankosken kaupungin vaakunan kuusikuvio punaisella pohjalla. Kuusi kolmine käpyineen kuvaa kunnan kuusivaltaisuutta, paperiteollisuutta ja Kuusankosken nimeä. Valkoisen yläosan voi mieltää Salpausselän harjuksi.

Viirin kapeneva alakenttä on jaettu Kymenlaakson maakunnan väreihin, mustaan ja valkoiseen. Alaosan aaltokoro viittaa Kymijokeen ja sen koskiin.

Viiri on viisi metriä pitkä (sen saa leikata lyhyemmäksi tarpeen mukaan), joten se sopii yhdeksän-, kymmen- ja yksitoistametrisiin tankoihin.

Kotiseutuviirin käyttö on vapaa – tosin suositellaan, että virallisina liputuspäivinä tangossa liehuisi siniristilippu.

Kuusankosken kotiseutuviirin on suunnitellut taiteilija, heraldikko Reino Seppälä vuonna 2000.

Hinta Kuusankoski-Seuran jäsenille 60 €, muille 65 €

Kotiseutuviiri on myynnissä touko-syyskuussa Kotiseututalolla, muulloin ota yhteyttä seuran sihteeriin tai johtokunnan jäseneen.