Kulje kanssamme menneeseen

Rantakulma-Kivimäki-Rastaankulma -perinnekirja julkaistiin 27.11.2019. Kirja on ostettavissa TaideTupa PikkuSelmasta 30 €.

 

Perinnepiiri on päättynyt ja toimitysryhmä työstää materiaalia kirjaksi.

 

Vuonna 2015 alkoi Rantakulman, Kivimäen ja Rastaankulman alueiden perinnepiiri Kouvolan kansalaisopiston alaisuudessa. Tähän asti on kuljettu yhdessä Veikko Tolvasen johdolla – muisteltu vanhoja, pohdittu ollutta ja mennyttä, kirjattu ylös, haettu kuvia ja kerätty sattumuksia.

Mittava tietomäärä faktatietoa on nyt kirjoissa ja kansissa. On aika hengähtää tovi. Perinnepiiri kokoontui keväällä 2018 tällä erää viimeisen kerran kokonaisena.

Nyt kutsumme kaikki näiden alueiden entiset ja nykyiset asukkaat mukaan muistelemaan. Kulje siis kanssamme Rantakulman, Kivimäen ja Rastaankulman maisemissa silloin ennen. Kerro meille tarinasi. Sattumuksia koulumatkoilta – leikeistä ja laskuista. Taloista ja tantereista. Ihmisistä. Maisemasta ja miten se on muuttunut. Kerro vaikka elokuvateatterista – minkä elokuvan näit ensimmäisenä Kino-Sammossa?

Otamme mieluusti myös kuvia. Kaikkea tietoa ja kuvia käsitellään varoen ja alkuperäiset palautetaan omistajilleen. Siirrä kanssamme arvokasta vanhaa tietoa seuraaville sukupolville. Autamme mielellämme tarvittaessa tiedon taltioimisessa ja kuvien skannaamisessa. Tulemme tarvittaessa haastattelemaan ja kirjaamme tiedot ylös.

Lähetä meille muisteloita ja kuvia sähköpostitse osoitteella tiedottaja@kuusankoskiseura.fi. Tai postitse Kuusankoski-Seura ry, Valtakatu 21 A, 45700 Kuusankoski. Muistathan liittää yhteystietosi lähetykseen.

 

Print Friendly, PDF & Email